fr

Stappenplan

In België heeft iedereen recht op een gratis proefperiode met hoorapparaten, zonder voorwaarden. Hiervoor dient u eerst bij een NKO-arts te gaan. Als blijkt dat u een gehoorverlies heeft, zal de arts u een voorschrift bezorgen. Met dit voorschrift kunt u zich naar ons hoorcentrum begeven of bij één van onze agenten in heel België.

NKO-arts bezoek

Om recht te hebben op een proefperiode met hoortoestellen en tussenkomst van de mutualiteit, moet u eerst langs bij een neus-keel-oorarts (NKO-arts). De NKO-arts zal u een voorschrift geven, dat blijft een half jaar geldig. U moet de proef starten binnen deze periode.

Eerste bezoek hoorcentrum

Na onderzoek geven wij u advies omtrent de mogelijkheden en bekijken samen met u wat de beste oplossing is. Wij hebben een groot aanbod hoortoestellen, zodat iedereen op een gepaste manier kan geholpen worden naargelang de persoonlijke behoeften, het gehoorverlies en de financiële mogelijkheden.

Proefperiode

Tijdens het tweede bezoek wordt uw hoortoestel ingesteld en kan u het hoortoestel op proef meenemen om in uw eigen omgeving uit te proberen. We stellen het toestel af volgens uw wensen en behoeften en leggen ook duidelijk uit hoe u het hoorapparaat moet gebruiken. De proefperiode duurt minimum 14 dagen en net zolang tot u, al dan niet, tevreden bent.

Controle

Tijdens de proefperiode komt u terug op controle. U weet ons te zeggen wat goed of minder goed verlopen is en waar eventueel nog bijregelingen dienen te gebeuren. Nadien neemt u het hoorapparaat terug mee om het verder uit te testen.

Aankoop

Als u tevreden bent met uw hoorapparaten en deze wil aankopen, brengen wij de nodige documenten in orde met het ziekenfonds. Bij aankoop van een hoortoestel heeft u een garantie van 5 jaar.

Service

Elke drie tot zes maanden is het aangeraden om uw hoorapparaten te laten reinigen en nazien. Indien nodig kunnen deze ook bijgeregeld worden, deze opvolging is gedurende 5 jaar inbegrepen in de prijs.