Stappenplan

Stappenplan

In België heeft iedereen recht op een gratis proefperiode met hoorapparaten, zonder voorwaarden. Hiervoor dient u eerst bij een NKO-arts te gaan. De arts zal een gehoortest afnemen en de gehoorgang controleren. Als blijkt dat u een gehoorverlies heeft, zal de arts u een voorschrift bezorgen. Met dit voorschrift kunt u zich naar ons hoorcentrum begeven of bij één van onze agenten in heel België.

Uw audioloog zal eventueel bijkomende tests afnemen met betrekking tot de spraakverstaanbaarheid en de storingsdrempel. De audioloog zal met u de mogelijkheden overlopen en een aantal hoorapparaten voorstellen. Aarzel niet om uw wensen duidelijk te maken.

Voor het einde van deze eerste sessie zal uw audioloog een oorafdruk nemen om een op maat gemaakt oorstukje of schaaltje te laten maken.

Bij uw tweede bezoek wordt uw hoortoestel geprogrammeerd volgens uw gehoorverlies. Hier begint de proefperiode. In België is deze proefperiode gedurende minimum 2 weken verplicht. 

Bij uw volgende bezoeken wordt de programmatie aangepast en wordt uw spraakverstaanbaarheid met de hoortoestellen gecontroleerd. 

Eens u tevreden bent over het hoortoestel, zal uw audioloog een aanvraag indienen bij uw mutualiteit voor terugbetaling. Deze terugbetaling is een vast bedrag, onafhankelijk van de prijs van het hoorapparaat dat u gekozen heeft. Aarzel niet om raad te vragen aan uw mutualiteit indien u nog vragen heeft.